Kemet, Sangre y Arena a Caldaus

A Caldaus som bàsicament politoxicómans, ens va tot. Però darrerament hi ha un tipus de joc que ens posa especialment: el jocs d’enfrontament que proposin un desenvolupament especial, exigent, i que, a la vegada admetin un cert numero de jugadors. En aquesta línia, hem gaudit darrerament de jocs com Root. Eclipse i aquest últim del què parlem avui, “Kemet, Sangre y Arena”. https://boardgamegeek.com/boardgame/297562/kemet-blood-and-sand.

Producte que ens arribat per https://www.kickstarter.com/, dissenyat pels francesos Jacques Bariot i Guillaume Montiage, publicat al Estat Espanyol per l’editorial  https://www.malditogames.com/ .

Es tracta d’una reedició del mateix joc editat al any 2012, que no hem jugat. No es veurà a les botigues fins els darrer trimestre del 2021. El joc ens situa a l’antic Egipte i els jugadors controlen alguna de les divinitats egípcies, representades terrenalment per soldats de la nostra facció. A mesura que avança el joc les nostres habilitats aniran evolucionant en funció d’unes losetes que anirem adquirint que ens dotaran de més força en els combats, més rapidesa, més agressivitat, escuts, capacitat d’oració, etc. Tot en una cursa trepidant per arribar als codiciats 9 punts de victoria en un curiós sistema de puntuació que afavoreix la interacció i la negociació necessària entre els jugadors. Com a punt negatiu, cal dir que el joc està fet per jugar fins a 6 jugadors, però el reglament ja adverteix que la expansió del sisè jugador sortirà en una expansió posterior.

En resum, un joc molt divertit, tàctic, tens, on s’intueix una gran càrrega de profunditat estratègica i que, de moment, amb una sola partida, entra de ple a la llista Caldaus d’Or 2021. Llista que per cert no hem fet mai i no sé si farem.