Calders Juga 2023, un èxit de participació!

Ja l’hem tornat a fer grossa! 🙂

La jornada va ser un èxit i va reafirmant la fórmula que va fer les delícies de quasi vuit-centes persones assistents, amb l’Espai Plaça i el Casal com a pals de paller del qual pivoten les noves activitats, i aprofitant espais singulars i emblemàtics del poble de Calders com l’antiga fàbrica tèxtil, Cal Cuyàs, l’antiga Presó de Calders, Cal Tender o Ca la Marieta. En aquests espais, prèvia inscripció, s’hi van jugar diverses partides de jocs de rol i rols ocults. Liderant-les hi vam trobar en Marc Garcia, en Guillem Zolle-Valero, la Marta Tugués, l’Albert Pérez de La Central del Joc o en David Casas de Golfes de Rol, i també l’Oriol i el Jordi, membres de l’associació Osona Juga.

A l’Espai Plaça, on es va col·locar el punt d’informació del Festival, durant tot el dia s’hi van poder trobar les parades amb els jocs de fusta i més tradicionals que van facilitar La central del joc, o com el parxís, la botifarra, el go i els escacs (Club d’Escacs d’Artés). Destacables l’Espai Menuts, amb una proposta per a primera infància de la mà d’El Caliu de Moià, la proposta lúdico-tecnològica de Binomi Tecnopedagogia d’Esparraguera, i el taller de pintura de minis de Warhammer, una activitat creativa complementària a les experiències jugaires. I per a tothom que volgués firar-se un joc cap a casa, la presència de dues botigues (En Peu de Joc i Jugalia) i el mercat de segona mà.

Al Casal, les partides i tornejos de jocs competitius com Stars Wars Deckbuilding coordinats per Domènec Gibert i l’associació El Dado Enroscado, i demostracions de jocs complexos de l’Univers Warhammer, amb les versions 40K i Fantasy, gestionades per La Central del joc i La Volta.

Al Centre Cívic, les taules estaven animades, amb les partides lliures de la zona de la ludoteca, de jocs ràpids i divertits per a tots els públics amb la col·laboració del Club del joc CAE i Caldaus.

Altres taules estaven reservades per a partides més llargues, de jocs més complexos, com Terraforming Mars, Ark Nova, El Senyor dels Anells LGC, StationFall, Battletech i altres jocs de recreació històrica, en partides coordinades pels integrants de Caldaus, La Botifarra, Molins de joc, o de l’editorial SNAFU. Fins i tot en un parell de taules s’hi van poder tastar jocs nous en format prototip.

Com a punt singular del Calders Juga, es va donar la possibilitat de conèixer alguns jocs de la mà dels seus autors. Enguany va acollir a quatre dels més destacats, que van portar novetats acabades de sortir del forn i validades pel gran èxit aconseguit, com Ferran Renalias (La Batalla de Versalles, Take a seat, 1902 Méliès, Diversion Con), Guillem Coll (Cazamanzanas, Nilo), Dani Garcia (Barcelona) o Toni Serradesanferm (Scarface 1920). Com a factor sorpresa es va poder jugar amb la maqueta (encara no comercialitzada) del joc Trekking, fet a quatre mans per Ferran Renalias i Guillem Coll.

Durant tot el dia, l’ambient va ser molt participatiu, i va comptar amb l’assistència d’un públic divers, des de familiars amb infants fins a professionals del món dels jocs, com l’Imma Marin, fundadora de Marinva i presidenta del Kid’s Cluster i de l’associació IPA (Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar), el dissenyador de jocs de taula Nico Cardona o la presència dels divulgadors i streamers Aya Zholvax (Sònia i Marc).

Bon ambient en els sortejos (amb la col·laboració de la botiga Mathom i de l’editorial Devir), i a les zones de Chill Out i de menjar i beure. Al migdia es va poder gaudir d’un concert en viu que van fer els joves integrants de Quarts de Jazz, i, ja a la nit, una estona especial amb el Caldaus by Night, que va organitzar una partida de rols ocults amb Blood on the Clocktower, dinamitzada per l’Oriol Montero, posant la cirereta a una jornada lúdica que ja té la mirada clavada en l’edició de l’any que ve.

Perquè a pagès també ens agrada jugar!

Fins l'any vinent!

Gràcies a tots els assistents i col·laboradors

Estem organitzant totes les activitats i els espais, tota la informació en

Dies
Hores
Minuts
Segons