Edicions anteriors

Consulta el resum de les edicions anteriors del Calders Juga!

Calders Juga 2022

El primer Festival Rural de jocs de taula!

15 d’octubre!
a partir de les 10:00 a.m.
A la plaça de l’Ajuntament de Calders (Moianès)

ACTIVITATS
  • Sessions de tallers amb Monitor/a. Si vols aprendre a jugar a alguns dels jocs que us proposem, el 15 d’octubre és la data.
  • Taules obertes per jugar al que vulgueu. Si coneixes el joc proposat, reserva plaça per fer una partida. Si voleu proposar un joc per fer-lo jugar, envieu-ho nos un correu a caldausludic@gmail.com

    CONSULTA EL PROGRAMA

Calders Juga 2021

Dissabte 11 de setembre
a partir de les 10:00 a.m.
A la plaça de l’Ajuntament de Calders (Moianès)

Arriba la festa major de Calders i com no podria ser d’altra manera, Caldaus organitzarà la seva jordaneta juganera.

Per començar, durant la tarda del divendres 10 de setembre, cal fer menció del 1r torneig de Futbolí de Calders. Estem molt contents de la secció de futbolí que s’ha inaugurat dins de Caldaus i esperem que tinguin molts inscrits al torneig i que guanyi el millor.

Ja durant tot el matí del dissabte 11 de setembre, al voltant del nostre estant, emmarcat dins de la Fira d’entitats, oferirem un seguit d’activitats a tots els qui ens vulgueu acompanyar.

Per una banda, en col·laboració amb l’entitat El Caliu, realitzarem un torneig del mític joc de cartes “butifarra”. És un honor per nosaltres integrar aquest fantàstic joc de bases dins de les activitats del matí.

Paral·lelament, volem ensenyar-vos un joc nou. Un joc abstracte -com els escacs- però on els seus components són curiosament pedres. El seu nom és Shõbu i, pel nom, semblaria un joc mil·lenari de l’antic Japó. Res més lluny de la realitat. El joc està publicat l’any 2019, i els autors són Manolia Vranas i Jamie Sajdak, dels quals no se’n coneixen altres jocs. El joc no està publicat a l’Estat espanyol, però a nosaltres ens ha encantat, i volem que qui accepti el desafiament de participar en el torneig s’endugui un bon record.

I és 11 de setembre, diada nacional de Catalunya i som una entitat de jocs de taula. D’aquí que també volguéssim fer un petit homenatge als fets causants de la festivitat. Per això alguns companys, faran una demostració del joc històric militar cooperatiu “Victus: Barcelona 1714”. Joc publicat l’any 2015 per l’editorial Devir, dissenyat per Toni Serradesanferm, representa els esdeveniments narrats a la novel·la històrica d’Albert Sanchez Piñol.

Tampoc faltarà la tradicional rifa de joc de taula així com una petita exposició de jocs d’habilitat tradicionals gràcies al servei de préstec del sensacional Club del Joc del CAE de Manresa. Aquest any inaugurem el nostre Carrom, cedit pel company Eduard Altarriba directament des del Nepal.

Cal recordar que tots els tornejos (butifarra, shobu i futbolin) tenen premis pels finalistes i necessiten inscripció prèvia als enllaços pertinents.

No deixeu de jugar!,

CONCURS DE BOTIFARRA

11 de setembre

Centre Cívic de Calders

a partir de les 11 del matí

Concurs gratuït.

GRAN PREMI: Panera de productes alimentaris

TORNEIG DE FUTBOLÍ

10 de setembre

a l’Escola Pública Anton Busquet i Punet,

Calders.

Preu: 5€ per persona

1er PREMI: Sopar per a 2 persones al Restaurant Camí Vell

2on PREMI: Lot de productes Sabors d’Origen

TORNEIG DE SHOBU

11 de setembre davant del Centre Cívic,

Plaça Major de Calders,

a partir de les 10 del matí.

Preu: 5€ per persona

Regal per a tots els participants i premi per qui guanyi.

Voleu veure una ressenya del joc Shobu i com es juga? Link a Misutmeeple

Calders Juga 2020

Dissabte 12 de setembre
a partir de les 10:00 a.m.
A la plaça de l’Ajuntament de Calders (Moianès)

Com cada any, el pròxim 12 de setembre Caldaus sortirà del dungeon per apropar la nostra afició a qui vulgui acostar-se. Aquest any la pandèmia ens obliga a tenir les taules a l’exterior i a prendre mesures de distanciament social, però això no ens atura (de moment) per presentar-vos un programa de migdia ben maco per passar un matí sense parar de jugar.

Per començar, tindrem un espai amb ludoteca oberta, on podreu provar alguns dels jocs de la nostra ludoteca amb servei d’explicadors. Seran jocs de perfil familiar i infantil perquè tothom els pugui gaudir. Pels més competitius, hi haurà l’opció de participar en dos tornejos: per una banda, el joc de cartes d’enfrontament “Lost Citieslos exploradores” dissenyat pel gran Reiner Knizia i publicat per Devir, i per altre, el divertit joc de flickingSet&Match, on jugareu un partit de tenis sense aixecar-se de la cadira. També en aquesta línia de jocs d’habilitat, gaudirem d’alguns jocs d’habilitat del catàleg del club del joc de Manresa.

A la carpa de la fira d’entitats trobareu informació sobre les activitats de la nostra associació i podreu participar en la rifa del #caldausjuga20 on podreu guanyar un magnífic joc de taula i on podreu comprar samarretes gamificades del Caldaus.

Com a plat fort, aquest any ens hem atrevit a sortir de la nostra zona de confort dels jocs de taula, per oferir-vos una activitat sense precedents al nostre territori. Una experiència en exclusiva anomenada “Colons de Calders”. Es tracta d’una activitat del tipus, Street Escape. I que és això? Doncs haureu de venir per comprovar de què va la cosa. Això sí, cal inscripció prèvia en els enllaços que teniu més avall (tant per al Street Escape “Els Colons de Calders” com per als tornejos). Animeu-vos i participeu, hi haurà premis pels finalistes.

Us esperem!

ELS COLONS DE CALDERS

Street Escape que es desenvolupa pels carrers de Calders.

Pretén una dinàmica divertida, per ser jugat en família, i per tancar, després de 60 minuts, una experiència on hem resolt enigmes en paper, desbloquejant parts del mapa de joc parlant amb els personatges de l’auca i hem aconseguit punts i cartes digitals de recursos mitjançant l’APP, per construir el Nou Calders… i obtenir premis!

OBJECTIU DEL JOC

Aconseguim entre tots construir un nou Calders, amb les tessel·les que aconseguiràs a canvi de les cartes digitals a l’App.

Responent les preguntes de l’App també obtindràs punts, i si queden dins les tres primeres posicions del rànquing a l’APP, guanyaràs els premis del joc!

COM ES JUGA?

  1. Resol els enigmes al mapa Els Colons de Calders i aconsegueix paraules clau
  2. Recita, canta o enumera les frases i/o paraules als personatges de la Masovera, el Rei o la Bandolera, que guarden els accessos a cada zona. Si accepten el que els dius, et desvetllaran el codi QR per desbloquejar l’itinerari a l’App AdventuriQ.
  3. Cada pregunta resolta et donarà punts per al rànquing de premis finals, i et recompensarà amb una nova carta digital de recursos.
  4. Compte! Només tens 60 minuts per fer tot el recorregut! Quan s’exhaureixi el temps, bescanvia les cartes digitals per tessel·les i construeix la teva versió del Nou Calders!
  5. En cas d’empat en les puntuacions finals, aquest es resoldrà al final de la jornada.

Esperem que gaudiu del dia!

Encara que el joc sigui en exteriors, hem de limitar un aforament de 30 equips per les noves directives de seguretat. Un cop l’equip número 30 es registri, el formulari de registre es desactivarà.

Fins l'any vinent!

Gràcies a tots els assistents i col·laboradors

Estem organitzant totes les activitats i els espais, tota la informació en

Dies
Hores
Minuts
Segons