Tornen les sessions dominicals de Caldaus!

La partideta d’abans del vermut

En la meva opinió, una associació de jocs de taula ha de tenir alguns elements definitoris. Òbviament ha de tenir jugadors i, òbviament, ha de tenir jocs. Fins aquí tothom d’acord. Òbviament ha de tenir un o diversos grups de jugadors que es reuneixin periòdicament per jugar. El que coneixem com a grups de joc, que poden ser més o menys estables. Però tot el que he dit fins ara no són, específicament trets característics d’una associació. De fet, conec grups de jocs estables, que tenen jugadors i comparteixen jocs que no són una associació.

Una associació, insisteixo en la meva opinió, ha d’aportar quelcom al hobby més enllà d’un grup de joc. És evident que sota el paraigua de l’entitat, l’acció social de difusió i la propaganda de les seves activitats, farà que el grup de joc creixi. La possibilitat de tenir un local propi, uns prestatges amb jocs propis i compartits ofereix un servei als socis que volen aprofundir en l’afició una mica més enllà del que els aporta a dins del seu entorn domèstic, ja sigui pels que juguen en família o pels que no.

Però si tens una associació, de vegades també cal mirar una mica enfora, als que encara no coneixen l’afició o són, com diuen, jugadors casuals. És una tasca diferent a quan quedem per jugar. Generalment et trobes un públic familiar disposat a passar una bona estona. Per a mi, és una altra manera de gaudir de l’afició. De vegades, aquesta funció diguem “formativa” o com diuen “evangelitzadora”, la fas perquè un tercer t’ho ha demanat. ¿Per què no veniu els de Caldaus i porteu uns jocs?, tal com hem fet un munt de vegades, a Gatzara, a l’Esbramec, a l’escola de Calders, a la Biblio de Moià… Però altres vegades ho fem perquè simplement ens ve de gust, perquè sabem que, en general, qui ho provi s’endurà una bona experiència. Aquest és una mica el motiu de la ludoteca oberta del Calders Juga i ara també les sessions dominicals de Caldaus. Volia dir “matinals de diumenge” però no tinc clar que sigui una activitat que pugui dur-se a terme sempre als matins, encara que procurarem mantenir la cadència en la mesura que la vida ens ho permeti. Una activitat, aquesta, que me la sento molt pròpia perquè va néixer pràcticament a l’hora que Caldaus, allà cap al final de l’any 2018. I ja va començar amb aquest lema tan “domingueru” de fer una partideta “abans del vermut”, donant per fet, que no es farà cap activitat física de cansar-se, que no anirem a missa, que l’aspiradora es passarà sola i que estamparem el nostre cul a la cadira a mirar un taulell de joc. Bé, hi ha moments per tot. I només em queda per dir que us reserveu el segon diumenge de cada mes per fer moure les neurones i la imaginació. El set up el posem nosaltres.

Joan Gallego

Propera sessió: Diumenge 14 de desembre
Lloc: Biblioteca de Calders
Horari: a partir de les 10 del matí

Fins l'any vinent!

Gràcies a tots els assistents i col·laboradors

Estem organitzant totes les activitats i els espais, tota la informació en

Dies
Hores
Minuts
Segons